sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Lakritsavaahto

Tämä määrä riittää yhteen väliin (26cm halk) ja lakritsaa kannattaa laittaa oman mieltymysten mukaan :)

2,5dl Flora vispiä
8-10 kpl Kick lakritsatoffeepatukoita
(2 liivatelehteä + kiehuvaa vettä)

Laita Flora vispi ja paloiteltut lakritsat teflonkattilaan. Suosittelen lämmittämään seosta 3-4 lämpötilalla ettei satu vahinkoa ja kerma pala pohjaan.

Kun lakritsa on sulanut kerman sekaan niin kaada seos esim. muovikulhoon ja siirrä jääkaappiin jäähtymään. Seos saa olla jääkaapissa mielummin yön yli, jotta se on varmasti kylmää vaahdottamista varten, sillä pari tuntia ei riitä.

Kunnes seos on jäähtynyt niin vaahdota se jämäkäksi vaahdoksi. Jos haluat voit varmuudeksi laittaa sulaa liivatelientä vaahdon sekaan, jos epäilet vaahdon jääneen löysähköksi tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti