maanantai 10. toukokuuta 2010

Äitinpäivää :)

Tässä on ensimmäinen munaton kakkupohja jonka olen koskaan tehnyt. Koostumus oli oikein hyvä ehkä liian tiivis, mutta seuraavalla kerralla täytyy kokeilla taikinaan kaataa loppuvaiheessa vichyä (esim. vadelma) ja jauhoista osaa korvata perunajauhoilla, jotta pohjasta tulisi ilmavampi.



Kakussa on täytteenä suklaamousse ja mansikka-kinuskimousse




Ohjeen munattomaan kakkupohjaan löysin Allergialiemessä blogista ja laitan sen nyt tännekkin.

TÄYTEKAKKU POHJA (maidoton, munaton)

4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 dl kauramaitoa (vettä tai mehua)
200 g sulatettua margariinia

mannaryynejä vuoan leivitykseen

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neste ja sula margariini. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja leivitettyyn vuokaan (halkaisija 26 cm). Taikinaan kannattaa tehdä "kuoppa" keskelle, koska kakku tahtoo nousta enemmän keskeltä kuin reunoilta. Paista 180 asteessa noin 50-60 minuuttia.


Ja sitten vähän täyteohjeita...nämä määrät ovat tehty tätä kakkua varten.

Suklaatäyte


1,25 dl Flora Vanillaa (vaahtoutuvaa)
100 g vaniljatuorejuustoa (Sunnuntai)
130 g tummaa suklaata (Brumberg, laktoositon)


Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai liedellä vesihauteessa. Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa. Täyte ei tarvitse liivatetta, sillä suklaa itsessään hoitaa täytteen "hyydyttämisen".

Mansikka-kinuskitäyte

1,25 dl Flora Vanillaa tai Valion mansikkakermaa (vaahtoutuvaa)
2 dl maitorahkaa (laktoositon)
2-3 rkl kinuskia (oman maun mukaan)
150-200g jäisiä suomalaisia mansikoita murskana/soseena
2-3 liivatetta
2 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka, kinuski ja mansikkamurska. Mittaa kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon hyvin vedestä puristetut liivatteet. Sekoita täytteeseen ja kaada täyte vuokaan.

Jos sattuu olemaan kesän parasta mansikka-aikaa niin painele täytteen päälle tuoreita mansikoita. Jos käytät pakastemansikoita, ota ne suoraan pakkasesta jäisinä ja lämmitä mikrossa vain sen verran, että saat ne sauvasekoittimella murskaksi. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa.


Suklaatäyteohjeen löysin Kinuskikissan blogista, jota muutin hieman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti