sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Mustikka-valkosuklaa juustokakku




Vuokana olen yleensä käyttänyt 20 senttistä, mutta 26cm käy myös oikein hyvin tosin kakusta tulee ohuempi.

Pohja:
150g Digestive keksejä
75g margariinia

Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1tlk (2,5dl) Flora Vanillaa
2 kananmunan valkuaista (jääkaappi kylminä)
1dl sokeria
1 levy/130g Pandan valkosuklaata
puolikas sitruunan mehu (halutessaan voi raastaa kuorta mukaan)
4 liivatelehteä

Pinnalle:jäisiä mustikoita
3dl jotain hyvää mehua, mistä tykkää
1dl hyytelösokeria

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa irtopohajainen kakkuvuoka laitoja myöten leivinpaperilla ja kaada keksiseos pohjalle, tasoita, laita jääkaappiin odottamaan. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

Vatkaa valkuainen ja sokeri vaahdoksi, samoin Flora Vanilla. Sekoita tuorejuuston joukkoon sulatettu suklaa ja vatkattu Flora Vanilla. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne sitruunamehuun. Lisää sulaneet liivatteet juustoseokseen (myös raastettu sitruunankuori). Lisää lopuksi muna-sokerivaahto varovaisesti käännellen. Kaada juustoseos keksipohjalle ja laita jääkaappiin n.3 tunniksi hyytymään, mielummin yön yli.

Valmista hyytelöliemi hyytelösokeripakkauksen mukaan. Ota kakku kaapista ja levitä jäiset mustikat sen päälle. Kaada liemi mustikoiden päälle ja nosta kakku uudelleen jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi, mieluummin olisi yön yli. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä, nam! Upeita leivonnaisia :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on todella hyvää, suosittelen :D niin ja kiitos jälleen!

    VastaaPoista
  3. Nam! minkä kokoiseen vuokaan kakku on tehty? :)

    VastaaPoista
  4. oho sehän lukikin tuolla alussa :)

    VastaaPoista
  5. Lisää ohjeeseen vielä, miten ja milloin valkosuklaa laitetaan :)

    VastaaPoista
  6. Upea kakku. Nyt tuli sitten itsekkin kokeiltua tätä kun sisko haluaa mustikkaa ja valkosuklaata ylppärikakkuunsa. Toivottavasti minunkin kakkuni onnistuisi yhtä hyvin kuin sinun kakkusi. Kiitos upeasta reseptistä ja kuvasta. Ihanaa alkavaa kesää sinulle.

    VastaaPoista