sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Mustikka-valkosuklaa täyte

2 dl Flora vispiä
100g maustamatonta tuorejuustoa
130g valkosuklaata
1 pss (200g) mustikoita
4 liivatetta
2 rkl vettä
1 valkuainen + 1 rkl sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Vaahdota flora vispi ja yhdistä tuorejuusto ja sulanut valkosuklaa kermavaahdon joukkoon. Lisää jäiset mustikat vaahtoon.

Vatkaa valkuainen ja sokeri kovahkoksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto mustikkakermavaahtoon, varovasti käännellen sekaisin.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata puristetut liivatteet veteen. Lisää ohkaisena nauhana vaahdon joukkoon sekoittaen. Kaada täyte vuokaan kostutetun pohjan päälle, täyte alkaa hyytyä aika nopeasti jäisien mustikoiden takia. Nosta keskimmäinen pohja päälle, painele kevyesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti