maanantai 4. lokakuuta 2010

Focacciaa mozzarellan, yrttien ja aurinkokuivattujen tomaattien kera

Taikina:

7,5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1 rkl suolaa (PAN)
2 rkl sokeria
1 rkl kuivattua oreganoa, basilikaa
noin 15 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:

noin 100-150g aurinkokuivattuja tomaatteja pienittyinä (basilikaöljyssä)
½ dl tomaattien marinointiöljyä
250 g mozzarella juustoraastetta
½ tl suolaa (PAN)

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja liouta joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja oregano. Lisää kerralla noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten jauhoja vähitellen hyvin vaivaten. Vaivaa taikina tasaiseksi.

Voitele leivinpaperi öljyllä ja laita se uunipellin päälle, painele taikina siihen. Kohota kaksinkertaiseksi.

Pieni tomaatit ja sekoita ne juustoraasteen, suolan ja öljyn kanssa seokseksi ja ripottele ne kohonneen taikinan päälle.

Paista 200 asteessa noin 30 min.

Focaccian alkuperäisen ohjeen bongasin Limepippurin blogista, mutta sovelsin sen mieleisekseni.


2 kommenttia:

  1. Ai nam. On jo pitkään pitänyt tehdä Focacciaa, mutta ei vaan ole jaksanut! NYt pitää kyllä tehä viikonloppuna!! Tohon lisäks vielä fetasalaattia ja avot...

    VastaaPoista
  2. Oih...tää kuulosta ja näyttää hyvältä. On niin monesti pitänyt kokeilla, mutta on ohje jäänyt hakematta. Jospa nyt napaisin mukaani sen ja kokeilen :) Kiva kun piipahdit blogissani. Minäkin linkitän sinut ja upeat leivonnaisesi :)

    VastaaPoista