200 g voita tai margariinia
250g sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
1-1½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl (jokaista maustetta) vaniljasokeria, kanelia, kardemummaa, neilikkaa ja inkivääriä
2 dl kermamaitoa
Kuorrute:
50 g voita
6 dl tomusokeria
2½ rkl kaakaojauhetta
1½ tl kanelia
2-3 rkl mustaa vahvaa kahvia
Pinnalle voi ripotella halutessaan vaikka kookosrouhetta, nonparelleja, eri värisiä hopeakuulia
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseosta ja kermamaitoa vuorotelle rasva-sokeri vaahtoon. Voitele ja korppujauhota 2 litran vuoka. Paista 175 asteessa n. tunnin ajan uunin alimmalla tasolla. Anna jäähtyä 5min. ennen kuin kumoat kakun ritilän päälle.
Kuorrutus: Vaahdota rasva vatkainta käyttäen, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kahvi rasvavaahtoon. Levitä kuorrutetta ensin kakun sisäpintaan, sitten ulkopintaan ja viimeisenä päällinen.
Kakku on parhaimmillaan jääkaappikylmänä ja pari päivää vanhana.
Heips!
VastaaPoistaTäällä tämä munattoman sukulaisen edustaja...otan resetin talteen ja teen sit kans joululahjaksi ko kakkua, katotaan sit kuinka se onnistuu t Ulla ÄÄ
Heips!
VastaaPoistamunaton perhe täälläkin,leivoin tämän kakun jouluksi ja vaikutti kyllä todella hyvältä,kakku kohosikin ihan kiitettävästi,nyt vain odotellaan aattoa että pääsee maistamaan!