Pohja:
100g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte:
500g rahkaa
400g maustamatonta tuorejuustoa (itse käytin Violan sitruuna tuorejuustoa)
1 sitruunan mehu + kuoriraaste
2,5dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
5 keltuaista
5 valkuaista
Laita ensimmäisenä rahka valumaan vähintään pariksi tunniksi esim. Kahvin suodattimeen, jotta liika neste poistuu. Sen jälkeen voit tehdä pohjan jääkaappiin jähmettymään => vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri, lisää muna. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään. yhdistä ne käsin voi- sokeri-munavaahtoon. Taikina on pehmeää, eikä tartu sormiin ja se on helppo asetella 24 halk. irtopohja tai silikonivuokaan. Taikinaa tulee myös reunoille, hieman yli puolenvälin.
Täyte: vaahdota valkuaiset ja 1dl sokeria 2,5desin sokerimäärästä. Sen jälkeen sekoita tuorejuusto, rahka, siruunan mehu+kuoriraaste, loput sokerit, vaniljasokeri, keltuaiset keskenään. Lisää joukkoon vielä siivilöity perunajauho. Viimeisenä lisätään valkuaisvaahto täytteeseen varovaisesti käännelle, jotta kuohkeus pysyy. Kaada täyte jähmettyneelle pohjalle ja paista kakkua 175 asteessa 60min uunin alimmalla tasolla. Anna jäähtyä kunnolla :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti