sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Sokerikreemi

125 g margariinia tai voita

½ tl vaniljasokeria

250 g (= 4 dl) tomusokeria

1 rkl vettä


Laita voi temperoitumaan hyvissä ajoin huoneenlämpöön, jotta se vaahtoutuu hyvin, kun aloitat kreemin teon. Ja, kun mittaat tomusokeria niin mitta-astiaa kannattaa kopautella, jotta oikea sokeri määrä saadaan kasaan kreemin tekoa varten.

Vaahdota voi ja lisää vaniljasokeri joukkoon. Sen jälkeen lisää vähitellen tomusokeria voin sekaan täydellä teholla kokoajan sekoittaen. Lopuksi lisää vesi, jatka vaahdottamista vielä hetki. Jos kreemi on mielestäsi liian paksuhkoa levittämiseen niin voit varovasti lämmittää sitä mikrossa. Itse tein kreemin huoneenlämpöisestä Valion voista ja valmiina se oli todella helppo levittää kakun päälle. Kreemi riittää hyvin 26cm halk. kakun vuoraamiseen.

Jos haluat vaihtelua kreemiin niin kaupasta löytyy mansikka ja kaakaotomusokeria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti