sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Valkosuklaa-sitruuna juustokakkua


Kakkupohja: (valmistettu 26cm halk. vuoassa)
2 munaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
0,25 tl leivinjahetta

Täyte:
1dl veden ja 1 sitruunan mehun sekoitusta
5 liivatelehteä
1 prk Flora Vanillaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 Pandan valkosuklaa levy
2 munan valkuaista
2 rkl sokeria

Hyytelösokerikuorrutus:
3 dl vettä
1 sitruunan mehu
2-2½ dl hyytelösokeria
keltaista elintarvikeväriä

Valmista kakkupohja: Vaahdota munat ja sokeri, lisää jauho-kaakao-leivinjauhoseos siivilän läpi varovasti. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 200 asteessa 10-15min. Irrota pohja vähän jäähtyneenä ja huuhtele vuoka. Pane pohja takaisin vuokaan ja vuoraa tarvittaessa reunat esim. leivinpaperilla niin täyte ei jää vähingossakaan kiinni reunoihin.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota Flora Vanilla ja lisää siihen tuorejuustot ja jäähtynyt suklaa. Laita sitruunavesi kiehumaan ja lisää siihen hyvin vedestä puserretut liivatelehdet, anna jäähtyä hieman ja lisää se ohuena nauhana kerma-juusto-suklaaseokseen hyvin sekoittaen. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, yhdistä vaahto varovasti käännellen juustoseokseen. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai laita pariksi tunniksi pakastimeen, mikäli kakulla on ns. kiire.

Valmista hyytelösokerikuorrutus: Laita vesi ja sitruunan mehu kiehumaan. Kunnes vesi kiehuu, lisää hyytelösokeria vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Kiehauta liemi uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi hieman puksunee. Lisää väriainetta, oman mieltymyksen ja väriasteen mukaan. Ota kakku jääkaapista/pakkasesta ja levitä lientä lusikalla kakun päälle, ensin ohuelti ja sitten runsaammin. Liemi notkistuu uudelleen, kun sitä lämmittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti