maanantai 10. toukokuuta 2010
Arabialainen maustekakku
kookas kakku, tarvitsee noin 2 litran vuoan
200 g rasvaa
250 g sokeria
3 munaa
2 dl kermamaitoa
4½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl muskottia
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
½ tl kaardemummaa
3 rkl tummaa kaakaota
1 tl vanilliinisokeria
Arabialaisen maustekakun kuorrutus:
50 g rasvaa
6 dl siivilöityä tomusokeria
2½ rkl tummaa kaakaota
1½ tl kanelia
noin 4-5 rkl kuumaa kahvia
kookoshiutaleita pinnalle
Valmistaminen:
- vatkaa kakun rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat, neste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen kaikkia ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele vuoka ja korppujauhota se, mikäli käytössäsi ei ole pinnoitettua vuokaa. Kakun pinta on kauniimpi ja tasaisempi jos pelkästään voitelee vuoan, mutta se siis vaatii teflonpinnan. Paista kakku kypsäksi 160-175 asteisessa uunissa tavallisessa uunissa alimmalla tasolla noin tunnin ajan. Kokeile kakun kypsyys tikulla (kuiva tikku=kypsä kakku), anna kakun jäähtyä n. 5 min ja kumoa kakku sitten jäähtymään tasaiselle alustalle/ritilälle
- kuorrutuksen valmistaminen: vaahdota rasva, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi...levitä kuorrutus epätasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ( minä kuorrutan aina ensin kakun sisäpinnan, sitten ulkoreunan ja viimeisenä kakun päällyksen, näin kuorrutus ei ehdi kuivahtaa ja koristeet tarttuvat kiinni) ja koristele kakku vielä kookoshiutaleilla tai sitten mistä nyt pitääkin esim. rouhitulla suklaalla tai suklaaströsseleillä tms...
- kuorrutuksesta tulee aika paksu kerros... jos et tykkää niin äkkimakeasta, tee vähän pienempi annos kuorrutusta
- muista säilyttää kakku kylmässä
Tämän herkullisen alkuperäisen ohjeen löysin Makunautintoja Mimmin keittiöstä blogista, jota muuttelin sisällöltään hieman.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti