maanantai 10. toukokuuta 2010

Arabialainen maustekakku




kookas kakku, tarvitsee noin 2 litran vuoan


200 g rasvaa

250 g sokeria

3 munaa

2 dl kermamaitoa

4½ dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 tl kanelia

½ tl muskottia

½ tl neilikkaa

½ tl inkivääriä

½ tl kaardemummaa

3 rkl tummaa kaakaota

1 tl vanilliinisokeria


Arabialaisen maustekakun kuorrutus:

50 g rasvaa

6 dl siivilöityä tomusokeria

2½ rkl tummaa kaakaota

1½ tl kanelia

noin 4-5 rkl kuumaa kahvia

kookoshiutaleita pinnalle

Valmistaminen:

- vatkaa kakun rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat, neste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen kaikkia ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.

- Voitele vuoka ja korppujauhota se, mikäli käytössäsi ei ole pinnoitettua vuokaa. Kakun pinta on kauniimpi ja tasaisempi jos pelkästään voitelee vuoan, mutta se siis vaatii teflonpinnan. Paista kakku kypsäksi 160-175 asteisessa uunissa tavallisessa uunissa alimmalla tasolla noin tunnin ajan. Kokeile kakun kypsyys tikulla (kuiva tikku=kypsä kakku), anna kakun jäähtyä n. 5 min ja kumoa kakku sitten jäähtymään tasaiselle alustalle/ritilälle

- kuorrutuksen valmistaminen: vaahdota rasva, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi...levitä kuorrutus epätasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ( minä kuorrutan aina ensin kakun sisäpinnan, sitten ulkoreunan ja viimeisenä kakun päällyksen, näin kuorrutus ei ehdi kuivahtaa ja koristeet tarttuvat kiinni) ja koristele kakku vielä kookoshiutaleilla tai sitten mistä nyt pitääkin esim. rouhitulla suklaalla tai suklaaströsseleillä tms...

- kuorrutuksesta tulee aika paksu kerros... jos et tykkää niin äkkimakeasta, tee vähän pienempi annos kuorrutusta

- muista säilyttää kakku kylmässä

Tämän herkullisen alkuperäisen ohjeen löysin Makunautintoja Mimmin keittiöstä blogista, jota muuttelin sisällöltään hieman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti