tiistai 18. toukokuuta 2010

Persikka-rahkapullia




Ainekset:
•0,5 l maitoa tai vettä
•2 pussia kuivahiivaa tai 50g tuorehiivaa
•2 kananmunaa
•2 dl sokeria
•1 tl suolaa
•1 rkl kardemummaa
•200 g margariinia
•noin 1 kg jauhoja


Valmistusohje:
1.Tämä on perus pullataikinan ohje, josta tulee noin parikymmentä pullaa.
2.Kuumenna maito/vesi kädenlämpöiseksi
3.Riko kananmunat maidon/veden joukkoon.
4.Lisää hiiva, sokeri, suola, ja kardemumma sekä alusta mukaan hieman jauhoja.
5.Anna seistä noin 15 min ennen kuin lisäät loput jauhot.
6.Vaivaa sula rasva taikinaan.
7.Anna kohota noin 30 min ajan ja mikäli teet rahkapullia niin paina lasin pohjalla kuoppa pullan keskelle.
8.Voitele leivotut pullat munalla, täytä rahkalla ja laita päälle persikan siivuja.
9.Paista 225ºC noin 10-20 minuuttia

Täyte: (tämä täyte määrä riitti juuri näihin isoihin pulliin)
200g Maitorahkaa
1 kananmuna
sokeria
vaniljasokeria

Sekoita kaikki keskenään.

Päälle:
Persikan siivuja

Jos haluat käyttää esim. mustikkaa tai vadelmaa niin suosittelen pyöräyttämään marjat perunajauhoissa. (sitovat kosteutta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti