lauantai 15. toukokuuta 2010

Sienikakkupohja

Vuoan halkaisija: n. 26 cm

3 ¾ dl vehnäjauhoja (kaakaopohja: korvaa ½ dl vehnäjauhoista kaakaojauheella)
2 tl leivinjauhetta
5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
2 ½ dl sokeria
1 ¼ dl kiehuvaa vettä


Paistaminen: 200 astetta uunin alatasolla 30 min.


Voitele ja korppujauhota valmistamasi pohjataikinan koosta riippuen n. 24-28 cm suuruinen vuoka.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhojen ja leivinjauheen joukkoon kaakaojauhe (korvaten saman verran vehnäjauhoista), mikäli haluat tumman pohjan.

Varaa munien ja sokerin vaahdotukseen hyvin iso kulho, koska veden ansiosta munat ja sokeri vaahtoutuvat todella paljon. Laita vaahdotusta aloittaessasi vesi kiehumaan (mittaa kattilaan hieman enemmän kuin tarvitset, koska todennäköisesti vesi kiehuu ennen kuin vaahto on valmista ja osa vedestä ehtii haihtua pois). Muna-sokerivaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla tekemäsi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan.

Kaada oikea määrä vettä mitta-astiaan ja lisää vesi siitä pienissä (15-20) erissä jatkaen vatkaimella sekoittamista täydellä teholla.

Siivilöi tämän jälkeen jauhoseos munavaahtoon pienissä erissä varovasti nuolijalla käännellen.

Kaada taikina vuokaan.

Siivilöi tämän jälkeen jauhoseos munavaahtoon pienissä erissä varovasti nuolijalla käännellen.

Tämä ohje löytyi Kinuskikissan blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti