torstai 8. heinäkuuta 2010

Amerikkalainen suklaa-juustokakku

10 - 12 annosta


Pohja
1 pak (175 g) Domino minttu -keksejä
50 g Valio voita sulatettuna

Täyte
4 liivatelehteä
1 rkl kahvia
170 g taloussuklaata
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl flora vispiä tms.

Koristeluun
suklaarouhetta tai -lastuja
hasselpähkinöitä tai cashewpähkinöitä paahdettuna

Murskaa keksit ja sekoita voin kanssa. Levitä seos irtopohjavuokaan leivinpaperille.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan.

Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Lisää liivate, sokerit ja viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Koristele suklaalastuilla tai -rouheella sekä karkeasti rouhituilla, uunissa tai pannulla paahdetuilla pähkinöillä.

Tämä ohje löytyy alkuperäisenä Valion sivuilta.

1 kommentti:

  1. hei heidi ihania kakkuja oot tehnyt ja sulla on kiva blogi

    VastaaPoista