tiistai 20. heinäkuuta 2010

Hedelmämousse

1 tlk (420g) säilöttyä mangoa
4 passionhedelmää
½ dl sokeria
2 ½ dl maustamatonta jugurttia
2 dl Flora vispiä
2 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
tilkka kiehuvan kuumaa vettä

Valuta mangonpalat liemestään, soseuta. Halkaise passionit ja koverra hedelmien sisus mangososeen joukkoon. Lisää sokeri. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Kaada jugurtti siivilään tai kahvinsuodattimeen asetettuun suodatinpussiin. Valuta jugurttia huoneenlämmössä pari tuntia.

Kaada hedelmäsose siivilään ja puserra sose sen läpi. Sekoita valutettu jugurtti hedelmäsoseen joukkoon. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljalla.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 min. Purista liivatteet ja kaada joukkoon pieni tilkka kiehuvan kuumaa vettä. Sekoita liivateliemi hedelmäjugurttiin, lisää joukkoon lopuksi vaniljavaahto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti